Denise Norström, (S), tar snart över landstingsrodret. Foto: Kennet Lindquist/SR Västmanland.

Rödgröna tar över i landstinget

Socialdemokraterna blir största parti och får tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet majoritet i fullmäktige. Det kunde en nöjd Denise Norström (S) konstatera när alla röster sluträknats.

– Det känns jätteskönt att det är färdigräknat, säger Denise Norström, Socialdemokraternas ledare i landstinget.

Den nya majoriteten tillträder den första november, och då tar Denise Norström över posten som ordförande för landstingssstyrelsen. De tre partierna har redan börjat fördela ordförandeposter i nämnderna.

När det gäller nästa års budget så kommer den nya majoriteten att byta ut vissa saker som alliansen hade tänkt genomföra. Men det stora arbetet för den nya majoriteten börjar med landstingsplanen och budgeten för 2012, som man utformar själva.

– Vi vill se över att de vi har avtal med, att vi får den insyn vi vill ha. Vi kommer inte att bryta några lagar, men vi kommer inte heller att privatisera för privatiserandets skull, sgäer Denise Norström (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".