Ishockey

Äntligen vann VIK i Leksand

För första gången på många många år så lyckades VIK Hockey besegra Leksand på bortaplan. Västerås vann med 2-1 och tog sig upp på fjärde plats i allsvenskan.

Matchen mellan Leksand och Västerås blev jämn och fysisk, kryddad med mycket känslor och dramatik. De båda målvakterna, Leksands Patrick Galbraith, och Västerås Johan Gustafsson, brilljerade med räddningar och till slut var det Gustafsson som gick segrande ur den striden.

Leksand öppnade annars målskyttet i den andra perioden i boxplay. Backen Kenny Källström höll sig framme på en retur när Ken-Andre Olimb först fått ett friläge mot VIK-målvakten.

Det resultatet stod sig alltså till 14.56 i den tredje perioden. Då skickade borlängefostrade Viktor Mårtensson in pucken på chans framför LIF-kassen och den styrde på ett ben in bakom Galbraith.

Bara 48 sekunder senare kunde VIK genom fransmannen Damien Fleury ta vara på en spelvändning och ordna ledning i matchen.

Trist kväll för hemmalaget, men desto gladare för Västerås, som före den här matchen inte hade vunnit i Leksand på åtta försök. Dessutom hade laget inte tagit en enda bortapoäng.


Leksand-Västerås 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)
Andra perioden: 1-0 (14.48) Kenny Källström (Ken-Andre Olimb, Jesper Ollas) spel fyra mot fem.
Tredje perioden: 1-1 (14.56) Viktor Mårtensson (Fredrik Johansson), 1-2 (15.44) Damien Fleury (Alexander Ribbenstrand).
Skott: 24-26 (6-9, 10-8, 8-9).
Utv, Leksand: 7x2. Västerås: 3x2.
Domare: Mikael Andersson, Åkers styckebruk.
Publik: 4 927.