Lars Andersson (S)

Rödgrön koalition i Skinnskatteberg

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet bildar nu en gemensam rödgrön majoritet i kommunfullmäktige. Det stod klart efter ett möte i går kväll.

Socialdemokraten Lars Andersson blir kommunstyrelsens ordförande och ser ut att fortsätta som kommunalråd.

– Vi kommer att ha gemensamma gruppmöten inför fullmäktige och kommunstyrelsemöten och har enats om att vi kommer att jobba med en gemensam syn på budgeterna de år vi har framför oss under mandatperioden, säger Lars Andersson till P4 Västmanland.

Hann ni prata någon politik, eller var det mest praktiska diskussioner?

– Man hinner inte så mycket på några timmar så vi är naturligtvis inte klara med den politiska plattformen, men vi har ju en samsyn runt många frågor.

– Det vi har sagt är att vi ska försöka att vara klara med en politisk plattform inför kommunfullmäktige i november som ju är det första fullmäktige Miljöpartiet kommer att delta på, säger Lars Andersson.

– MP har ju varit med i fullmäktige tidigare, men har under den senaste mandatperioden inte varit representerat, och de kommer naturligtvis att lyfta fram ett antal frågor som har anknytning till miljön, och vi välkomnar de diskussionerna.

Tror du det kommer att märkas mycket att ni nu kommer att styra tillsammans med Miljöpartiet och inte som tidigare med Skinnskattebergsdemokraterna?

– Vi hade ett bra samarbete med Skinnskattebergsdemokraterna, men inför valet nu så ville de profilera sig själva som man sa, och jag tror att man var lite för fladdrig hit och dit i sina ståndpunkter och det gjorde ju att partiet inte fick väljarnas förtroende utan partiet föll ihop som ett korthus, säger Lars Andersson (S) till P4 Västmanland.

Skinnskattebergsdemokraterna fick 46 röster i valet, och är nu ute ur kommunfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".