Strid om Karlaskolan avgjord

Kungsörs kommun handlade inte fel när man beslöt att bygga om Karlaskolan. Det slår Förvaltningsrätten i Uppsala fast i en dom. Beslutet hade överklagats av oppositionen i kommunen, som nu alltså får ge sig.

Oppositionsledaren Stellan Lund är inte förvånad, men tycker att domstolen kunde ansträngt sig mer.

– Det här visar hur uddlös demokratin är i vissa lägen. Man går gärna på kommunens linje sen lägger man inte ner någon större gransking, det syns på svaret. Det säger Stellan Lund, moderat oppositionsråd i Kungsör.

Karlaskolan har under lång tid varit föremål för en strid mellan Socialdemokraterna i kommunen och den borgerliga oppositionen. Ombyggnationen av Karlaskolan till bostäder har dock redan börjat och nu tänker inte Stellan Lund försöka hindra bygget:

– Vi har inte för avsikt att stoppa det. Jag tror det blir billigare att bygga en ny skola än att renovera upp det här igen, säger Stellan Lund.

Hans främsta motståndare i striden, socialdemokraten Pelle Strengbom, är desto nöjdare när det här beskedet når honom.

– Det känns bra, men det var väntat. Jag har inte varit orolig, säger Pelle Strengbom.

– Förhoppningsvis kommer vi att ha en visningslägenhet klar i december. Det kom igång lite sent på grund av alla överklaganden, men nu har vi fått rätt i det och det fortskrider enligt planerna, säger han också.