FOTBOLL

Fortsatt hopp för BK30

Västerås BK30 spelade oavgjort 1-1 mot tabellfyran  i damernas norretta i fotboll, Kvarnsvedens IK. När det återstår två omgångar är det stor dramatik i bottenstriden. BK30 ligger nu endast ett poäng efter Bollstanäs som parkerar närmast över nedflyttningsstrecket.

Västerås BK30 fick en tung start i matchen. Gästande Kvarnsveden gjorde mål efter drygt fem minuter  på en hörna som gick direkt in i mål.

– Bollen kommer mot första stolpen. Jag försöker gå fram, men kan inte hålla undan spelaren riktigt. Jag är för svag i närkampen så det är mitt fel. Jag tycker vi kämpade på bra även om vi inte fick igång det spel vi brukar ha, säger BK30:s målvakt Malin Reuterwall som efter första baklängesmålet gjorde en rad strålande räddningar i det viktiga hemmamötet mot Kvarnsvedens IK.

Hemmalagets efterlängtade kvitteringsmål kom först i den 84:e minuten då avbytaren Lisa Hellenberg nickade in bollen efter ett fint inlägg från Emma Westholm.

– Det är klart det var skönt att hoppa in sent i matchen och göra mål. Det var ju också ett mycket viktigt mål. Inlägget från Emma Westholm var perfekt, det var bara att sätta dit huvudet, säger BK30:s målgörare Lisa Hellenberg som kom in i den 76:e matchminuten och kvitterde efter åtta minuter på plan. 

Inför de två avslutande omgångarna i damernas norretta är det mycket spännande och dramatiskt runt nedflynningsstrecket. Bollstanäs ligger närmast över strecket med 19 poäng. Västerås BK30 har 18 poäng och parkerar närmast under strecket. Östersund som överraskande vann mot suveräna serieettan Piteå ligger ett poäng bakom BK30.

Västerås BK 30 möter i nästa omgång tabellettan, och i praktiken klara serievinnarna, Piteå hemma på Rocklunda kommande söndag. I den sista omgången den 17 oktober möter BK30 tabelljumbon Enskede på bortaplan.


Västerås BK 30- Kvarnsvedens IK 1-1 (0-1)
Målen: 0-1 (6) Linda Brännström, 1-1 (84) Lisa Hellenberg
Publik: 248 på Swedbank Park Västerås