Bandyn slår ett slag för unga

VSK Bandy startar ett samarbete med "Here 4 U", Västerås Stads satsning på förebyggande arbete med barn och ungdomar.

Here 4 U kommer att finnas med på VSK:s hemmapremiär mot Boltic i slutet av oktober och i början av november kommer man att ha en gemensam nattvandring där VSK-spelare finns med, och framöver kommer man att ha fler gemensamma aktiviteter.

Niclas Wennersten, samordnare på "Here for you", är glad över samarbetet.

– Jag tycker att det är jättekul. Jag tycker ju att VSK, nu kanske det finns de som säger emot mig, men VSK är ju det mest framgångsrika laget i Västerås. De är i högsta divisionen och "mesta mästarna", säger Niclas Wennersten.

– Vi har ju följt dem vid sidan av också i deras engagemang tillsammans med stadsmissionen och Bris och vi är ju stolta över att Here for you är en av deras samarbetsparners, säger Niclas Wennersten.

Michael Campese, klubbchef på VSK bandy, välkomnar också samarbetet.

– Vi har ju valt att satsa på egna ungdomar i vår förening, som sedemera ska slussas in i A-laget förhoppningsvis, så kan vi hjälpa till att skapa en trygghet både på stan och i skolan så känns det som en helt rätt väg att gå och det ställer också oss själva på spets lite grann att se över hur vi agerar i olika situationer, säger Michael Campese.

Here 4 U, Västerås Stads arbete mot mobbning, våld och rasism började som ett arbete på Wenströmska gymnasiet och finns nu på en rad skolor i Västerås, man arbetar också ute i stadsdelen Bäckby.