MDH mister forskningspengar

Statliga KK-stiftelsen har krävt tillbaka 162 000 kronor från Mälardalens högskola. Orsaken är att skolan inte kunnat redovisa hur man använt pengar man fått från stiftelsen.

--Vi har haft en internrevisor som har verifierat hela projektet, att pengarna verkligen gått till projektet, förutom 162 000 kronor. Det är klart att man kan tycka att det är lite pinsamt, men tyvärr har det här förekommit, säger Elvy Westlund, akademichef för hållbar samhälls- och teknikutveckling på Mälardalens högskola.

För att hindra att samma sak upprepas har högskolan nu infört nya rutiner.

– Vi har gjort en omorganisation med en ny akademi och vi har tagit upp helt nya rutiner när det gäller projekthantering och att följa upp projekt, menar Elvy Westlund.

Det som hänt kommer dock inte ha någon negativ påverkan på skolans möjligheter att även framöver få pengar från stiftelsen.

Mälardalens universitet och högskolor är ju otroligt viktiga för att skapa tillväxt och stärka Sveriges konkurrenskraft, genom den forskning de gör tillsammans med näringslivet. Det vill vi se ännu mer av och därför ser vi fram emot fler forskningsprojekt på Mälardalens högskola, säger KK-stiftelsens pressansvariga Ulf Hall.