Mer charter från Västerås flygplats

Västerås flygplats har kammat hem ytterligare avgångar. Nu kommer charterarrangören Turkietresor att börja flyga från Västerås. Tidigare har bolaget flugit från Norrköping, Göteborg, Luleå och Arlanda.

– Vi har bestämt oss för att fortsätta att växa i Sverige och vi satsar på tre nya flygplatser där Västerås är en av dem. Och att vi valde Västerås beror på att det är en ganska stor stad, så vitt jag förstår är det landets femte största och så bor det rätt mycket folk runt omkring säger Reidar Svedahl som är bolagets Sverigechef.

– Folk gillar att flyga från små enkla flygplatser nära där de bor, framförallt när man kommer hem så är det skönt att landa så nära hemmet som möjligt.

Hur många flyg räknar ni med att köra från Västerås nästa sommar?

– Vi startar lite försiktigt med åtta eller nio avgångar från 1 juli till slutet av augusti, en gång i veckan, säger Reidar Svedahl till P4 Västmanland.

Mikael Nilsson, vd på Västerås flygplats, är positiv till satsningen.

– Det är roligt att få en operatör till, det är spännande och kan utvecklas.

Det flygs ju redan till Turkiet, klarar man två aktörer med samma resmål?

– Det beror nog på vilka produkter man har, jag tror att Turkietresor har en lite annan produkt än vad Detur har så det är mycket möjligt att man kan locka till sig en annan kategori resenärer, säger Mikael Nilsson till P4 Västmanland. 

Ska Stockholmarna lockas till Västerås?

– Nej, det här är nog mer lokalt när det gäller charter, däremot hade vi förra hösten faktiskt två flygplan som nästan vara fulla med stockholmare. det var PRO som hade arrangerat en resa och då fanns det inte kapacitet på Arlanda för Deturs flygningar så då flög de härifrån, säger Mikael Nilsson. 

Den nya chartertrafiken börjar sommaren 2011.