Thelma Kimsjö blir ny tidningschef på VLT.

Thelma Kimsjö ny chef på VLT

Nu är det klart vem som tar över som tidningschef och ansvarig utgivare för Vestmanlands Läns Tidning, VLT. Hon heter Thelma Kimsjö, och har i dag motsvarande tjänst på Länstidningen i Södertälje.

Thelma Kimsjö är 54 år och har varit Tidningschef för Länstidningen i Södertälje sedan 2006.

– Thelma är en utmärkt ledare med stort engagemang för att skapa en modern lokaltidning för läsare och kunder, säger Boine Gepertz, tf vd för VLT:s ägarbolag Mediebolaget Promedia i Mellansverige AB.

Hon har gått på Poppius journalistskola och har en kandidatexamen i svenska, film och information.

Thelma Kimsjö har styrelseuppdrag inom Poppius, Pressens opinionsnämnd och Reklamombudsmannens opinionsnämnd. Åren 1996-2006 var Thelma chefredaktör och ansvarig utgivare för Mitt i-tidningarna i Stockholm.

Vid årsskiftet tillträder hon sin nya tjänst på VLT.

– Jag är glad och stolt över att ha fått förtroendet att ta ansvar för ett av loken i koncernen. Min förhoppning är att erfarenheterna från Södertälje och från lokaltidningarna Mitt i Stockholm ska vara till nytta i det nya jobbet, säger Thelma Kimsjö.

– Jag ser fram emot att lära känna medarbetare, kunder och västeråsare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".