Patrik Gill i storköket på Centrallasarettet i Västerås. Foto: Annika Nordin/SR

Omtvistad sjukhusmat på export

Varje vecka lagar produktionsköket vid Centrallasarettet i Västerås 27 000 portioner mat.

- Många tycker att den är jättebra, en del tycker att den är mindre bra och en del tycker att den är helt värdelös, säger Patrik Gill som är produktionschef i köket i Västerås.

Maten levereras till vården inom Landstinget Västmanland och sedan slutet av januari också till Landstinget i Uppland. Där får Akademiska sjukhuset i Uppsala och Enköpings lasarett matleveranser från Västerås.

I Uppland var man missnöjd till en början, men det har löst sig nu, enligt Patrik Gill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".