Ljusare tider för ABB

ABB verkar ha vänt sin negativa trend. I kvartals-rapporten som presenterats nu på morgonen redovisar ABB nämligen en nettovinst för första kvartalet i år. Och nu blir det tal om nyrekryteringar.

ABB redovisar en vinst på 30 miljoner kronor det första kvartalet i år, det kan jämföras med en förlust på 400 miljoner kronor i fjol.

Som mest hade ABB i Västerås 12 000 anställda i Västerås, nu finns bara 5000 kvar.

Företaget har också genom åren sålt flera bolag, bland annat ABB Atom som blev Westinghouse och kretskortstillverkningen som blev Flextronics.

Kvar finns motortillverkningen, kontrollutrustningar och ställverksutrustning och Robotics som nu ligger trea i världen när det gäller robottillverkning.

- Vi fortsätter att leva upp till våra löften, skriver ABB:s ordförande och koncernchef Jürgen Dormann i en kommentar om dagens bokslut. Det här är sjätte kvartalet i rad som våra kärnverksamheter förbättrar sina resultat.

ABB:s Sverigechef Sten Jakobsson säger till P4 Västmanland att det kan bli tal om nyrekryteringar i landet på 400-500 personer per år den kommande tiden.

Asien bidrog mest till den ökade beställningsingången under första kvartalet medan Västeuropa och Nordamerika uppvisar blygsamma ökningar, skriver ABB i delårsrapporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".