Getrag i Köping. Foto: Patrik Åström/SR

Getrags verksamhet koncentreras till Köping

Bolaget Getrag All Wheel Drive slår ihop utvecklingskontoren i Köping och Göteborg. Hela den svenska utvecklingsverksamheten flyttas till huvudkontoret i Köping, vilket innebär drygt tio nya arbetstillfällen i kommunen.

– Det är bra för Köping. Då får vi ytterligare högteknologiska resurser på plats, säger Lars Christiansson, VD på Getrag All Wheel Drive i Köping.

Getrag All Wheel Drive, som tillverkar komponenter för fyrhjulsdrift, har i dag 680 anställda i Köping. Dessutom ligger det svenska huvudkontoret där.

Nu är det bestämt att även utvecklingsavdelningen, som i dag finns på två ställen - Köping och Göteborg - koncentreras till Köping.

Det är än så länge osäkert hur många av de drygt tiotalet anställda i Göteborg som väljer att flytta med till Köping.

– Jag gissar att de flesta kommer stanna kvar i Göteborg och söka sig andra arbeten. Men det är inte klart än, säger Lars Christiansson.

Så då rekryterar ni ny personal i Köping istället?

– Vi har startat upp processen att rekrytera personal parallellt med att vi väntar på besked från personalen i Göteborg för att inte tappa tid. Sannolikt kommer vi att behöva rekrytera för en väldigt stor del av dem som är erbjudna jobb i Köping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".