Kristna irakier uppmanas rösta på SD

Rösta på Sverigedemokraterna! Det uppmanar Chaldean National Congress de kristna irakiska kaldéerna i Sverige, bland annat i Västerås, att göra. Efter ett möte med Jimmie Åkesson menar Sergon Yalda, ordföranden för kongressen i Sverige, att Sverigedemokraterna inte alls är invandrarfientliga.

– Tvärtom, Sverigedemokraterna och Jimmy Åkesson har visat en seriös och stark ställning vad gäller stödet till den kristna gruppen från mellanöstern, säger Sergon Yalda.

Han menar att Jimmie Åkesson, när han besökte föreningen i Södertälje tidigare i år, sagt att han vill ta in fler kristna invandrare och göra det lättare för kaldéer att få asyl i Sverige och EU. Men det har han inte alls sagt, menar idag pressekreteraren Erik Almqvist;

Jag tror inte han sade det. De pratade om kristen invandring generellt, att vi är mer öppna för kristen invandring, vi har mindre problem med segregation och motsättningar när det kommer till invandrare med kristen bakgrund jämfört med till exempel muslimsk bakgrund.

Jimmie Åkesson säger att han inte har något emot en kristen invandring, så länge den muslimska invandringen kan begränsas och att fler kristna irakier kan få komma hit, till en viss nivå. Att Sergon Yalda tolkar det som att SD vill hjälpa fler kristna från mellanöstern till Europa är ett missförstånd, menar Erik Amlqvist. SD vill minska den utomeuopeiska invandringen med 90 procent.

Men enligt Sergon Yalda var Jimmie Åkesson tydlig och klar i sitt budskap;

– Om det inte stämmer, om SD alltså vill minska även den kristna utomeuropeiska invandringen, då kanske jag tänker om inför nästa val, säger Yalda.