Jonas Hagberg utanför Samhall i Arboga. Foto: Kennet Lindquist/SR Västmanland.

Slut på dödtid hos Samhall

Samhall i Arboga har i år lyckats vända trenden från sysslolöshet till full sysselsättning för sina anställda. Sannolikt beror uppgången på att konjunkturen har vänt.

Gun-Marie Karlsson är en av drygt 80 anställda på Samhall i Arboga. Hon paketerar skyddsfilm till mobiltelefoner på uppdrag av en svensk firma.

- Det var rätt tråkigt. Man fick sysselsätta sig själv. Man fick sy eller sticka eller lösa korsord. Det säger Gun-Marie Karlsson, anställd på Samhall i Arboga.

I vintras var det desto lugnare här. Visst har Samhall hela tiden haft uppdrag som till exempel städning men den här typen av legojobb till industrin har man inte haft på ett par år.

i dag pendlar Samhalls personal från Köping hit till Arboga. En del av jobbet görs dessutom av anställda i Lindesberg och Fagersta.

Samhall är ett företag som inte säger upp sina anställda, och det är positivt att företaget nu är på väg upp ur svackan, säger Jonas Hagberg, personalledare på Samhall i Arboga.

– Det är mycket stimulerande. Jag känner att personalen är jätteglada, säger han.

Han kan också se förklaringar till att Samhall fick det här kontraktet just i år.

– Om jag får spekulera lite så är det konjunkturen helt enkelt. Folk har fått större köpkraft, säger Jonas Hagberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".