Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson vill inte vänta längre.
fagersta

Kommunalrådet har tröttnat

Det verkar vara så svårt att få till utsmyckning av en rondell i Fagersta. Efter lång väntan har nu kommunalrådet Stig Henriksson (V) tröttnat och skickat ett brev till Trafikverkets generaldirektör.

Fagersta kommun ska stå för kostnaderna - trots att det gäller en statlig väg - och har utlyst en konstnärstävling som är avgjord för länge sen.

För över ett och halv år sedan skickades en ansökan in till dåvarande Vägverket, men sedan dess har inte mycket hänt trots många påtryckningar.

Nu har kommunalrådet Stig Henriksson tröttnat och skickat ett brev till Trafikverkets generaldirektör:

– Sådana här bagateller - som överallt annars i landet verkar flyta på - att det ska behöva ta ett och ett halvt år, och mer därtill, det tycker jag är bedrövligt!

– Vi trodde det var en ren formalitet.

Vad har du fått för förklaring till att det är så svårt att få igenom det här?

– Man har väl hävdat att det skulle vara väldigt trafikfarligt av någon anledning just i Fagersta, just på den här genomfarten, om det fanns några som helst utsmyckningar där. Man har diskuterat alla möjliga problem som kan uppstå.

Nu har du salltså skrivit till generaldirektören för Trafikverket. Vad förväntar du dig att han ska göra - ta handläggarna i örat?

– Ja, det kanske inte är något dumt grepp heller.

– Men samtidigt är det så att vi har en massa relationer med statliga myndigheter och många gånger fungerar det jättebra. När det inte fungerar så förväntas vi bara sitta still och tiga och lidaoch det tycker jag inte är rimligt.

– Man måste faktiskt visa uppmärksamhet att så här får det bara inte gå till, säger Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson (V) till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".