Ishockey

VIK blev nollat av Växjö

Efter segern mot Örebro så föll VIK Hockey tungt hemma mot Växjö med 0-3. Orsaken till förlusten var smålänningarnas försvar- och målvaktsspel kryddat med amerikanen Steve Saviano som låg bakom samtliga mål.

Publiken i ABB Arena hann knappt bänka sig innan Växjö hade tagit ledningen mot VIK Hockey.

Redan efter 28 sekunder kom första målet då amerikanen Steve Saviano med en backhandvolley vispade in 1-0 mellan benen på en snopen Johan Gustafsson i VIK-målet som dittills inte hade fått känna på pucken.

I en ganska underhållande och jämn förstaperiod med bra tempo, men bitvis slarvigt passningsspel så kom VIK in i matchen och skapade flera fina chanser till kvittering.

I den andra perioden fick VIK möjligheten att kvittera genom två raka numerära överlägen. Men det är en spelform som Västerås har stora problem med den här säsongen.

I stället kunde Växjö utöka ledningen efter att de blivit fulltaliga då planens bäste spelare Steve Saviano serverat amerikanen Dustin Johner som snärtade in 2-0.

Även i den tredje perioden så fick VIK nya försök att spräcka Oscar Ahlsenfelts nolla i powerplay. Men trots att spelet i numerärt överläge blev en aning bättre så fick hemmalaget inte pucken.

I slutminuterna provade VIK att ta ut målvakten, men det straffade sig direkt då Steve Saviano svarade för sitt andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 3-0 i öppen kasse.


Västerås-Växjö 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
Första perioden: 0-1 (0.28) Steve Saviano (Dustin Johner, Gustav Hjalmarsson).
Andra perioden: 0-2 (13.20) Dustin Johner (Steve Saviano, Anders Eriksson).
Tredje perioden: 0-3 (18.52) Steve Saviano (Gustav Hjalmarsson, Dustin Johner) mål i tom kasse.
Skott: 34-29 (13-9, 13-9, 8-11).
Utv, Västerås: 4x2. Växjö: 6x2.
Domare: Linus Öhlund, Älvsbyn.
Publik: 2 302.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".