Kungsör anställer kommunchef

Kungsörs kommun vill nu anställa en kommunchef. Man har redan annonserat och orsaken är bland annat att det behövs bättre samordning.

-Dels har vi alla blivit tio år äldre alla som sitter här. Och vi ser också att arbetsbelastningen är så hög idag att vi behöver ett tillskott, det är bara så.

Det säger Göran Svedberg, kommunalråd i Kungsör.

Under perioden när de borgerliga partierna styrde i Kungsör, 1991 - 1994, ville man ha en så kallad arbetande styrelse, inspirerad av hur näringslivet arbetar. Då anställde man en kommunchef, som dock snart fick ett annat jobb och flyttade från Kungsör. Sen dess har kommunen varit utan kommunchef.

Men nu är det dags igen. Kommunalrådet räknar med att den nya kommunchefen kan anställas i juni, om allt går som planerat. Naturligtvis blir det ytterligare en kostnad för kommunen, men det räknar man med.

- Jag är naiv nog att tro att en ordentlig samordning med en person som driver på samarbete med andra kommuner betalar sin egen lön på sikt genom att lägre kommunala kostnader uppnås, säger Göran Svedberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista