''För långa utryckningstider''

Drygt 25 minuter, ja, så lång tid tog det i genomsnitt för polisen i länet att rycka ut på misshandelsfall under en vecka i september förra året, visar en undersökning som facket Polisförbundet har gjort.
Drygt 25 minuter är visserligen bättre än för riket som helhet, där den genomsnittliga utryckningstiden för misshandelsfall var 30 minuter, men det är ändå för långa tider anser Polisförbundet och varnar nu för att tiderna urholkar allmänhetens förtroende för poliskåren. Chefen för länskommunikationscentralen i Västmanland, Leif Cederberg, håller med om kritiken men tillägger att undersökningen är missvisande eftersom det också är medräknat såna misshandelsfall som inte kräver akut utryckning. I de senare fallen behöver polisen inte vara på plats omedelbart, och under den undersökta veckan hade polisen i Västmanland bara ett riktigt akut fall, säger Cederberg till SR Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".