Herbert Söderling / Foto: Kennet Lindquist SR

Lärare utbildas i datorer på MdH

Hela 130 grundskolelärare ska utbilda sig på Mälardalens Högskola, MdH, i en kurs som handlar om hur man använder datorer i undervisningen. Kursen har rönt betydligt större intresse än väntat.

– De lärare jag har mött har varit oerhört intensivt engagerade och tycker att det ska bli roligt. Det säger Herbert Söderling, som startade den här kursen på MDH.

Den här utbildingen startade efter att man på högskolan blev varse att det var många kommuner i Västmanland som satsar på att varje elev ska ha en skola. Och då startade man den här utbildingen, där det viktigaste är att man hittar ett bra sätt att använda i undervisning.

De här 130 lärarna kommer också annat att lära sig vad facebook och twitter är till exempel. Och man ska också testa att blogga.

Det här är en främmande värld för många lärare och andra vuxna, men det ändå något som en grundskolelärare bör ha en viss kunskap om säger Herbert Söderling.

– Jag tror inte det är någon motsättning att använda digitala medier och skolan och traditionella sättet att undervisa. Lärarens roll minskar absolut inte, utan blir tvärtemot större, säger Herbert Söderling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".