Kungsör inför nya besparingar

Kungsör står inför nya besparingar. Tidigare idag sade det socialdemokratiska kommunalrådet Göran Svedberg att det kommer att krävas stora besparingar inom kommunen framöver. Den styrande majoriteten borde ha tagit tag i problemen med kommunens ekonomi tidigare, säger Asbjörn Nyhus, moderaternas gruppledare i Kungsör.
I och med att vi så att säga får låna till all investering ökar vår låneskuld och därmed får vi betala räntor, och därmed urholkas verksamheten, och därför menar jag att man borde ha tagit itu med det här tidigare, men bättre sent än aldrig, säger Asbjörn Nyhus till SR Västmanland. Att kommunalrådet Göran Svedberg nu säger att besparingar på i storleksordningen 7 miljoner är att vänta framöver tycker han alltså är bra. Framöver kommer en analysgrupp från kommunens budgetberedning och representanter för alla partier att sätta sig ner och diskutera vad som kan göras, men redan i somras beslutades om stora besparingar så frågan är vad man ska kunna spara på nu. Eftersom skola och omsorg har ungefär 80 procent av finanserna innebär det att besparingarna också kommer att träffa dessa verksamheter, säger Asbjörn Nyhus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".