Fotboll

VSK:s match spelas på söndag

Nu är det definitivt. Västerås SK:s match borta mot Vasalund kommer spelas på söndag klockan 18.00 på Skytteholms IP i Solna. Det beslutet tog Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté under torsdagskvällen.

VSK-supportrarna kan sluta hoppas på att VSK:s match mot Vasalund flyttas tillbaka till lördag.

När Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté hade möte och behandlade VSK Fotbolls överklagan om matchflytten så beslutades att det är söndag klockan 18.00 som gäller för matchstart.

– Eftersom det kom en begäran från säkerhetsanvariga i de båda föreningarna att matchen borde flyttas till söndag så gjorde vi en bedömning och kom fram till att vi skulle gå med på begäran att flytta matchen, säger Gerhard Sager ordförande i Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté.

- Sen verifierades den begäran av VSK, men då fann vi ingen anledning att gå tillbaka till lördag eftersom inget hade ändrats då det gäller säkerhetsfrågan.

Vad säger du om VSK:s agerande då de först verkar vara eniga med Vasalund och sen kommer med en överklagan?

– Jag ska inte ha några synpunkter på att man ändrar sig, men det verkar inte som att kommunikationen i föreningen fungerat på ett tillfredsställande sätt.

Enligt reglerna så ska en matchflytt göras senast fyra dagar innan matchen ska spelas och dessutom ska det finnas skriftliga godkännanden från klubbarna. Men trots att båda de aspekterna hoppats över så anser inte Gerhard Sager att förbundet har gjort något fel.

– Nej, eftersom framställan kom muntligen så gjorde vi bedömningen att vi kunde besvara den muntligen också eftersom det var så ont om tid. Och att ansökan gjordes med så kort varsel berodde på händelserna vid Västerås match mot Hammarby TFF i kombination med den risk man såg i AIK:s match på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".