Möte om invandrarflickor

Mordet på Fadime Sahindal i Uppsala för drygt två veckor sedan har fått myndigheter runt om i landet att ta invandrarflickornas situation på större allvar än tidigare. I eftermiddag samlas företrädare för myndigheter och andra som kommer i kontakt med flickor med invandrarbakgrund i sina jobb, till ett möte på länsstyrelsen i Västmanland.
Vi ska höra vilken uppfattning de olika företrädarna har om omfattningen, hur många invandrarflickor de möter som de uppfattar har begränsad rörelsefrihet till exempel, vad som idag görs och vad man behöver hjälp med för att göra insatserna ännu mer effektiva, säger länsstyrelsens jämställdhetsexpert Karin Tilly. Vid mötet deltar personal från Kvinnohuset i Västerås och kvinnor från invandrarorganisationer i stan, skolhälsovården, ungdomsmottagningen och socialsekreterare som möter invandrarflickor och ungdomar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista