Jonas Holgersson / Foto: Mikael Andersson SCANPIX
bandy

VSK bandy förlorade mot Kuzbas

VSK bandy förlorade morgonens match mot ryska Kuzbas med 2-4 i World Cup som avgörs i Sandviken under helgen. En turnering med matcher i stort sett dygnet runt och där de bästa lagen i världen samlas under en helg.

Att spela matcher tätt inpå varandra gör det svårare att prestera bra, säger Jonas Holgersson, tränare i Västerås SK.

– Men egentligen gäller samma förutsättningar som vanligt. Den matchen man har spelat gäller det ju att försöka lägga bakom sig och i stället komma in i matchen som ska spelas. Och det är klart átt det blir svårare om det är 10 timmar från den ena till den andra matchen och om det dessutom är på morgonen, säger Jonas Holgersson till P4 Västmanland.

Vilken status har World Cup?

– I bandyvärlden tycker jag att det är häftigt, de 12-13 bästa lagen i världen är här och i stort sett alla av dem kan vinna i år. Vi är vana att World Cup ser ut så här, vi tycker att det är en del av utmaningen och charmen.

-- Innan serien startar så är det här det mest prestigefyllda, det är ju en titel som står på spel och det är stort i vår värld. De som vinner den här turneringen vet att de var bäst i världen den här helgen, och det räcker för oss, säger Jonas Holgersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".