Kommunen förnekar straff mot kritiker

Sala kommun tillbakavisar kritiken om att en mäklare har blivit av med kommunala uppdrag på grund av att hon har uttalat sig kritiskt om kommunen. Enligt kommunen har sakerna inte med varandra att göra.

Det var igår förmiddag som P4 Västmanland sände ett inslag om att det privata bostadsföretaget Bovieran annonserar på Sala kommuns hemsida. Det är också den enda privatannonsen på hemsidan.

I inslaget uttalade sig mäklaren Susanne Eklund, Länsförsäkringar fastighetsförmedling, och menade att det är konstigt att kommunen bara lyfter fram ett byggprojekt när det finns flera alternativ.

Strax efter att inslaget sändes ringde Håkan Svärd, Sala kommuns planering- och utvecklingschef, till Susanne Eklund och berättade att hon inte längre fick ha kvar annonser om kommunens tomter på Ängshagen på fastighetsförmedlingens hemsida.

Men enligt Håkan Svärd har inslaget och telefonsamtalet inte med varandra att göra.

– Det är två skilda ärenden. Det har ingen koppling med varandra, säger han.

Inte alls?

– Nej.

Håkan Svärd menar alltså att det är en slump att han ringde till mäklaren Susanne Eklund strax efter att inslaget om Bovierans annonsering hade sänts.

Håkan Svärd vet inte varför det har tagit ett och ett halvt år från det att Susanne Eklund fick börja ha tomterna på hemsidan tills kommunen nu har beslutat sig för en annan lösning. Han känner inte heller till någon muntlig överenskommelse mellan kommunen och mäklaren.

– Det är svårt att sätta tider på när saker och ting har skett exakt och vilka överenskommelse som har gjorts.

Idag har han återigen haft ett samtal med Susanne Eklund.

– Vi har försökt möta upp och lyssna av vad de har att säga och förbättringar på hemsidan, hur vi kan göra för att marknadsföra fler byggprojekt på ett mer likartat sätt.

Så ni har tagit till er av kritiken?

– Ja, absolut. Kommunen kan ju bli bättre i alla avseenden när det gäller kommunens hemsida. Jag tycker att det är viktigt att lyssna av andra parter och höra om de har synpunkter. Där har vi fått lite tips och idéer från den här mäklaren, vilket har varit väldigt positivt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".