Utnyttjade chefsroll på sjukhuset för sponsorpengar till bandyn

Bergslagssjukvårdens VD Robert Persson utnyttjade sin chefsroll på Bergslagssjukhuset när han raggade sponsorer åt Västanfors IF. Det avslöjar Fagersta-Posten idag.

Som VD köpte han, på styrelsens uppdrag, en teknisk utrustning av ett malmöföretag för tre miljoner kronor.

Året därpå när han hamnade i idrottsföreningens styrelse med ett speciellt uppdrag att skaffa sponsorer tog han på nytt kontakt med malmöföretaget som skänkte klubben 20 000 kronor.

Robert Persson påpekar att han vid tiden för köpet av den tekniska utrustningen inte satt i bandystyrelsen och att det inom idrotten är vanligt att använda sig av sina kontakter.

- När man arbetar med sponsring i idrotten dammsuger man alla kontakter man har och jag upplevde inte alls det som fel då,  säger Robert Persson.

Enligt Fagersta-Posten gjorde Bergslagssjukhuset ingen offentlig upphandling vid köpet av det tekniska systemet och kan därmed ha kringgått lagen.

Fagersta-Posten skriver också att Torbjörn Lindhe, på Instituet mot mutor, säger att Robert Perssons agerande kan vara ett fall för korruptionsenheten.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".