Caremas VD: "Det ser ljust ut"

VD:n för Carema - vårdbolaget som vann upphandlingen av flera privata familjeläkarmottagningar - tror att de flesta patienter får behålla sin familjeläkare.

Som P4 Västmanland rapporterat blir det vårdbolaget Carema som tar över sex privata vårdcentraler, efter Regeringsrättens beslut att inte pröva ärendet.

Under tiden som landstingets upphandling har överklagats till Kammarrätten och Regeringsrätten av konkurrenten Praktikertjänst, har Carema förberett ett övertagande av vårdcentralerna.

- Vi har varit i gång med full kraft i flera veckor. Vi har träffat all personal; sjuksköterskor och sekreterare. Vi har träffat de fackliga representanterna och haft överläggningar med dem, säger Lars Brune, VD för Carema Primärvård Aktiebolag.

Han säger vidare att man har intervjuat ett antal av de 20 externa läkare som sökt tjänster. Dessutom har man tittat på lokaler.

Lars Brune säger till P4 Västmanland att man träffat ett antal av de nu befintliga läkarna, och att alla har fått ”skriftliga, mycket generösa erbjudanden”.

Men läkarna måste vara beredda att sänka sina löner.

- Vi betalar inte lika mycket som Praktikertjänst, men vi betalar väldigt bra!

Enligt Lars Brune har Carema ett annorlunda system, som gör att pengarna räcker till fler sjuksköterskor i hemsjukvården och till fler sjukgymnastbesök.

Han tycker inte att patienterna i Västmanland ska oroa sig:

- Det ser ljust ut. Vi ska göra allt för att flertalet ska få behålla de läkare de har idag, säger Lars Brune till P4 Västmanland.