Snart sluthandlat när sista butiken stängs

Både Riddarhyttan och Västerfärnebo mister sina sista mataffärer i höst. På båda orterna ska Konsum-butikerna läggas ner. Men än har kunderna inte gett upp...

Coop Konsum i Västmanland lägger ner sin butiker i Västerfärnebo och Riddarhyttan i höst - på båda orterna innebär det att den sista mataffären försvinner.

Kunderna Maj-Britt Blomkvist och Sven Berglund är två av de omkring 600 personer som bor i Riddarhyttan, och som från och med i höst inte längre kan handla mat på hemmaplan. De är besvikna:

- Det är ju inte klokt att lägga ner affären! Hur ska vi bära oss år, vi som inte har bil? 

-  Det blir marigt. Man får åka till Skinnsberg och handla, och inte känns det nå’t vidare. De kunde ju handla så många som möjligt här, i stället för att åka iväg till sta’n och storhandla. Man kan ju storhandla här lika bra!

Butiksrådet i Riddarhyttan har inte gett upp kampen för en affär på hemmaplan.

Ordföranden Sven Kåberg säger till P4 Västmanland att det till och med talas om bojkott av Konsum, p g a nedläggningen av butiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista