Ishockey

Äntligen hemmaseger för VIK Hockey

2:43 min

Efter tre raka förluster på hemmaplan så blev det äntligen seger efter 4-1 mot Almtuna. Kanadensarna Jason Walters och Evan McGrath låg bakom segern med två mål var.

Ännu en gång var det gästerna som inledde bäst i ABB Arena. Almtuna skapade ett tryck i början av matchen men VIK-försvaret stod emot.

Efterhand tog sig hemmalaget in i matchen och 1-0 kom efter att Fredrik Johansson tog in pucken i vänsterläge och passade i sidled till kanadensaren Evan McGrath som satte pucken högt.

Första perioden var ganska underhållande i högt tempo, kanske en aning för högt då det slarvades en del i passningsspelet.

VIK har inte rosat markanden då det gäller spel i numerärt överläge denna säsong utan är sämst i hela allsvenskan.

Därför kom 2-0 som en överraskning då Jason Walters satte pucken från blålinjen, återigen stod Fredrik Johansson för framspelningen.

I den andra perioden lyckades Almtuna reducera omgående då lagkaptenen Joachim Gellerstedt enkelt rakade in en retur från Daniel Sperrle.

Efter målet så tog Almtuna över taktpinnen, men VIK tog tillbaka i kommandot under den andra halvan av perioden genom tre numerära överlägen.

Fast då var VIK tillbaka i gamla synder och lyckades inte utnyttja något av lägena.

Trots att Västerås hade tre raka förluster på hemmaplan så blev det aldrig ängsligt i den tredje perioden. VIK spelade stabilt och tillät inte gästerna att skapa något tryck.

Visserligen tog Almtuna ut målvakte i slutet, men istället så var det Västerås som gjorde ytterligare två mål och det var de båda kanadensarna som gjorde varsitt mål till.


Västerås-Almtuna 4-1 (2-0, 0-1, 2-0)
Första perioden: 1-0 (4.30) Evan McGrath (Fredrik Johansson, Kalle Olsson), 2-0 (14.08) Jason Walters (Fredrik Johansson, Evan McGrath) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 2-1 (1.08) Joachim Gellerstedt (Johan Wikström, Linus Stensson).
Tredje perioden: 3-1 (19.29) Evan McGrath, 4-1 (19.41) Jason Walters (Per Helmersson, Markus Ljungh).
Skott: 21-27 (8-7, 8-13, 5-7).
Utv, Västerås: 2x2. Almtuna: 4x2.
Domare: Niclas Johansson, Södertälje.
Publik: 2 006.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista