Extra dagisplatser i Morgongåva

Många barnfamiljer har flyttat till Morgongåva, och det har lett till långa kötider till dagis. Nu ska tolv extra dagisplatser lösa kösituationen. Men lösningen är kortsiktig; till hösten finns inga pengar alls att finansiera extra dagisplatser med.
Det är en omfattande inflyttning av barnfamiljer till Morgongåva som förorsakat den anstängda situationen. Idag står 25 barn i kö för plats på dagis, och några möjligheter att bereda alla plats inom de tre till fyra månader som lagen föreskriver skulle inte finnas om skolledningen inte gått in med extraresresurser till de tolv extraplatserna. Men efter sommaren är problemet ännu större, för då finns inga pengar kvar till de extra platserna. Barn- och utbildningsnämndens begäran om extramedel rönte nämligen bara ringa framgång när frågan behandlades i kommunfullmäktige. Av begärda 6,4 miljoner fick man 1,7. I ett brev till Morgongåva förskolas föräldraråd konstaterar skolledningen att eftersom kommunstyrelsen beslutat satsa på Morgongåva samhälle, så förutsätter man att pengar då tilldelas för att tillgodose barnomsorgsbehovet i samhället. Underförstått - man kan inte locka familjer till Morgongåva utan att också se över den kommunala servicen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista