Laglig streetrace-bana i Västerås

Nu ska det bli lagligt att köra så kallat streetrace i Västerås ett antal gånger om året. Överenskommelsen som slutits med Västerås stad syftar till att undvika olagliga streetrace.

Streetraceentusiaster  i Västerås har länge slagits för att få en egen laglig bana i staden och från och med nästa vår får nu motorklubben SMF-Västerås möjlighet att köra streetrace vid upp till sex tillfällen på Johannisbergs flygfält.

En överenskommelse om detta mellan klubben, Västerås stad och Fältkommittén för Johannisbergs flygfält har skrivits på idag. Syftet är att få bort illegal streetrace från Västerås med omnejd, vilket bland annat inträffat på E18 nattetid.

Västerås stad har åtagit sig att till 60 procent vara med och finansiera reparationen av start- och landningsbanan på Johannisberg som har skador från tidigare motorsport.

Övriga 40 procent fördelas med 75 procent på SMF-Västerås och 25 procent på Fältkommittén för Johannisbergs flygplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista