Dubbelspår Sala - Uppsala?

Nu går Sala och Heby kommuner tillsammans med några kommuner i södra Dalarna in till Näringsdepartementet och begär att få järnvägen mellan Sala och Uppsala dubbelspårig. Fullt utbyggd skulle restiden från Sala till Stockholm då kunna ligga på 53 minuter.
Upprustningen av såväl vägarna som järnvägen från södra Dalarna in mot Uppsala och Stockholm - den sk Dalakorridoren - var ursprungligen ett förslag som moderater i Dalarna och Västmanland lanserade. Upprustningen skulle öka närheten mellan storstadsregionen och Dalarna. Tommy Johansson, kommunalråd i Sala, stöder gärna idén, och ser samtidigt möjligheten att få en utökad trafik från Västerås mot Uppsala om ett dubbelspår på sträckan Sala - Uppsala blir verklighet. Dubbelspåret skulle dessutom bli mycket billigare än planerna på en helt ny järnväg mellan Västerås och Uppsala över Enköping.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".