Småföretagarna fortsatt optimistiska

Småföretagarna i Västmanland är fortsatt optimistiska, men den konjunkturuppgång de väntade sig för ett halvår sedan har ännu inte kommit. Det visar en ny barometer från organisationen Företagarna och Föreningssparbanken.

Samtidigt visar det sig att småföretagen här i länet ligger bättre till ifråga om omsättning och lönsamhet än i resten av landet, enligt företagarnas egna uppfattningar.

Vidare har de västmanländska småföretagen näst högst förväntningar efter småföretagarna i Stockholms län om framtiden. Optimismen är störst bland de tillverkande och exportberoende företagen, framför allt elektronikföretagen, även om det finns en liten oro ibland dem för att exempelvis ABB lägger ut order till låglöneländer.

Minst optimism återfinns bland företag som sysslar med privatkonsumtion, eftersom man befarar högre räntor och att konsumtionen därmed minskar, men också inom byggindustrin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista