Kolsvahem begär överprövning

Mycket talar för att Köpings kommun och det kommunala bostadsbolaget Kolsvahem kommer att begära en överprövning av åklagarbeslutet att inte åtala det företag som hade hand om ekonomin i Kolsvahem.
Företaget hade lånat omkring en och en halv miljon kronor ur Kolsvahems kassa, något som styrelsen för Kolsvahem sagt sig inte känna till. Företaget misstänktes därför bland annat för förskingring och bokföringsbrott. Tidigare i veckan beslutade åklagaren Johan Fallander att inte åtala företaget. Men kommunstyrelsens ordförande i Köping, Elisabeth Salomonsson, säger till P4 Västmanland att man med stor sannolikhet kommer att begära en överprövning av det beslutet, eftersom kommunen och bostadsbolaget vill att misstankarna prövas i domstol. Ett formellt beslut om att begära en överprövning fattas av kommunen i nästa vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista