Skarp kritik mot Rutabs styrelse

Rutabs styrelse, som var ansvarig för Hollyhammaräventyret i Hallstahammar, var inkompetent. Den dräpande kritiken kommer nu från den kommission som har granskat hela händelseförloppet.

Göran Vitell, en av dom som suttit med i kommissionen, medger att det är hårda ord, men menar att kritiken är befogad.

Göran Vitell var på Hollyhammartiden politiker för moderaterna, men nu har han lagt politiken på hyllan. Den här granskningen har han gjort utifrån sina kunskaper som företagare säger han.

Han blev förvånad när han läste rapporten om hur det gick till när Hallstahammars kommun drog på sig en skuld på hundra miljoner kronor, och han anser att det är socialdemokraterna som är huvudsakligen ansvariga.

Med den här rapporten tror han faktiskt att Hollyhammarhistorien är avslutad.  Det finns åtminstone goda förutsättningar för det, dagens politiska ledning är inte så insyltad i själva Hollyhammaraffären och det borde vara möjligt att sopa rent en gång för alla, tycker Göran Vitell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".