Tio ton pengar insamlade

Röda Korsets insamling av utländska pengar har hittills resulterat i mer än tio ton utländska sedlar och mynt från hela världen Enligt beräkningar motsvarar värdet av de pengar som hittills kommit in ungefär fyra miljoner svenska kronor. Pengarna ska gå till Röda Korsets hjälpverksamhet. I Västerås har det hittills samlats in 720 kilo utländska sedlar och mynt. - Hittills har insamlingen gått bra, men för att nå målet på tio miljoner måste svenskarna gräva ännu djupare i sina byrålådor, säger Röda Korsets projektledare Patrik Haggren. Nu förlängs insamlingen en månad, och pågår till den 31 mars.
Insamlingen som startade den 10:e december genomförs i hela landet genom Föreningssparbankens och de fristående Sparbankernas kontor, dit allmänheten uppmanas att ta sina utländska mynt och sedlar. Dessutom har Svenskt Näringsliv informerat sina 46.000 medlemsföretag om insamlingen, och ett hundratal företag har egna insamlingsboxar på sina kontor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".