P-skiva i Arboga

Snart kan det bli aktuellt att införa P-skiva i Arboga.

Den fria parkeringen i staden blir i så fall tidsbegränsad, det ska inte längre bli möjligt att parkera sin bil hur länge som helst.

- Jag är för P-skiva. Jag har ingen bil, men det kanske kan bli något färre felparkeringar i staden. Det säger Arbogabon Astrid Jansson.

Sommaren 2002 gjordes en parkeringsutredning i Arboga. Den har sedan varit ute på remiss och nu är p-skivan snart på väg att bli verklighet.

Politikerna ska närmast ta ställning till frågan den första juni, i kommunstyrelsen.

Ett par exempel: Om P-skiva införs så begränsas parkeringstiden på Stora Torget till fyra timmar och vid Sturehallen 24 timmar.

Men det finns också motstånd mot det här förslaget, som en politisk majoritet står bakom.

- Det är onödigt och klåfingrigt. Det har inte varit så stora problelm med parkeringen och jag tror att det är ett svalt intresse här för P-skiva. Det säger Orvar Alinder, moderat gruppledare i Arboga.

Han tror också att det kommer att innebära ytterligare kostnader för att se till att tidsbegränsningarna efterlevs.

- Den kontinuerliga övervakningen som måste bli följden av en P-skiva är onödig och kostsam. Jag tror inte vi får in de avgifterna som täcker kostnaderna, säger Orvar Alinder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".