Bergslagssjukvårdens aktiebolag löses upp

För några år sedan bolagiserades Bergslagssjukvården, men nu har den egna styrelsen bestämt sig för att avveckla sig själv och lösa upp bolaget.

Bergslagssjukhuset ska därför ledas av landstinget, som hela tiden varit hundraprocentig ägare.

Men förändringen kommer inte att ha så stor betydelse, menar bland annat Barbro Norström, anställd på Bergslagssjukhuset.

- Nej, och det här var väntat, men det som var positivt var positivt igår när vi fick informationen var att styrelseordförande tackade för det fantastiska jobb vi gjort.

- Vi hade stora förväntningar på bolaget, men förutsättningarna blev inte som vi trott. Men vi har varit under landstinget hela tiden och förändringen blir nog inte så stor, säger Yvonne Abrahamsson, också anställd på Bergslagssjukhuset.

Enligt bolagsstyrelsens ordförande Gunnar Nihlén handlar det om landstingets omorganisation.

- Jag vill tacka personalen som har gjort ett bra jobb, men med den nya organisationen från första september är det nog klokare att landstinget tar fullt ansvar, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista