Premiärtur på Strömsholms kanal

Nu har båten som ska trafikera Strömsholms kanal i sommar gjort sin premiärtur. Det skedde i går med båten M/S Strömsholm som nu är tillbaka efter ett års uppehåll.

- Den var på väg till Amazonas i sydamerika, där den skulle användas till sjuktransporter. Men då klippte vi till och köpte den. Det säger nyblivna båtägarna Mona och Lars Rudén.

Kanalbåten ska i sommar köra fram och tillbaka på Strömsholms Kanal, genom de fyra ägarkommunerna Smedjebacken, Fagersta, Surahammar och Hallstahammar.

Turisttrafiken startar i början av juni. Kanalbolaget har inför årets säsong satsat på bland annat rastplatser och restaurangservering, med hjälp av EU-pengar.

På kanalbolaget hoppas de ansvariga att man i år slipper problemen med höga flöden som har drabbat turisttrafiken de två senaste åren. Det finns goda förutsättningar för det eftersom kraftbolagen i år har gått med på att sänka vattennivåerna.

- Man kommer att sänka ner i Väsman, i år ska man sänka 30 centimeter vilket kan jämföras med 20 i fjol. Jag tror att det ska räcka, säger Rolf Hansson, VD för Kanalbolaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista