Nej till Carema handlar inte om pengar

Det har inte med pengar att göra, utan med ansvaret för patienterna och med möjligheten att påverka arbetstiden. Det säger Jonas Sjögreen, en av de 15 läkare i länet som tackat nej till att ha Carema som arbetsgivare.

Jonas Sjögreen är idag chef för den privata familjeläkarmottagningen PRIMA i Västerås, en av de vårdcentraler som Carema tar över den första juli.

Tidigare i veckan sade Caremas vd Lars Brune att läkarna har erbjudits 65 000-70 000 kr i månadslön. Samtidigt kan man som egenföretagare ta ut mer än bara lön i reda pengar, men att läkarna i det här fallet skulle göra det förnekar Sjögreen.

Det finns inga marginaler att som egna företagare ta ut annan form av ersättning vid sidan av lönen, säger Jonas Sjögreen.

- De inkomster vi har det är ju det som vi får från landstinget för varje listad patient och de patientavgifter som kommer in.
-  Några övervinster, det finns inte, säger Jonas Sjögreen.

Jonas Sjögreen säger att det är fara för patienternas medicinska säkerhet, om vårdbolaget Carema tar över. Skälet är enligt honom att kontinuiteten i patientkontakten är hotad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista