Släckningsavtal sägs upp

Skinnskatteberg säger upp ett avtal med räddningstjänsten i Köping om utryckning i kommunens södra delar, sedan Köping beslutat göra räddningsstyrkan i Kolsva utan rökdykare och därmed inte kan gå in i brinnande fastigheter för att rädda liv. Det innebär att räddningstjänsten i Skinnskatteberg tills vidare får ta hela ansvaret ner i kommunens södra delar, med den tidsförlust det kan innebära att rycka ut dit.
Skälet till försämringen på deltidsbrandkåren i Kolsva är att kåren inte lyckats locka unga män från orten att bli deltidsbrandmän, men när den resursen nu försvinner tvingas Skinnskatteberg alltså säga upp avtalet och självt rycka ut med full styrka vid varje larm från avlägna Hed, Bysala och Bernshammar. Skinnskattebergs räddningstjänst diskuterar nu med sin motsvarighet i Köping om hur frågan ska hanteras i framtiden. Vi ska se vad vi kan få från Köping, säger Sune Larsson som är ordförande i den nämnd under vilken räddningstjänsten lyder.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".