Bergwall får inte träna med VSK Bandy

Bandymålvakten Andreas Bergwall får inte träna med Västerås SK, trots att han har kontrakt med klubben.

-  Enligt vad jag hört är det p g a av att jag inte säger att jag ska spela med Västerås rakt ut, utan funderar på att spela i ryska ligan nästa år, säger Bergwall till P4 Västmanland.

Andreas Bergwall ligger i förhandlingar med det ryska laget Vodnik, men ännu är inget nytt kontrakt skrivet - och det är fortfarande oklart om han verkligen kommer att byta klubb.

VSK:s tränare Magnus Berglund säger att han sagt till Andreas Bergwall att ta den här veckan och tänka över sin situation.

På måndag ska de båda träffas, och Berglund säger att han hoppas att det reder ut sig.

- Bergwall får fortsätta träna om han är med på samma villkor som de andra spelarna, säger Magnus Berglund till P4 Västmanland.

Men om situationen är så mycket klarare nästa vecka är svårt att säga, eftersom det inte händer så mycket i förhandlingarna med Vodnik, enligt Andreas Bergwall.

- Det känns inte så bra för min del. Jag har inte mått så jättebra den här veckan, men det är inte så mycket jag kan göra åt det, säger Bergwall till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".