Teleoperatörer kan jämföras

Nu finns en hemsida på internet för konsumenter som vill byta teleoperatör. Det är drygt två år sedan som telemarknaden avreglerades och vart fjärde hushåll har valt att lämna Telia för en annan operatör, men många tycker det är svårt att välja. Därför finns nu en komplett jämförelse mellan telebolagen på internet.
Katarina Kämpe på post- och telestyrelsen, som sammanställt siffrorna, säger att tjänsten är efterfrågad av många. När telemarknaden öppnades för andra bolag än Telia i september 1999 fanns det tio andra bolag att välja på. Idag finns det 25 bolag. Trots att drygt en miljon hushåll valt att lämna Telia har bara några hundra klagomål kommit till Post- och telestyrelsen på hur de nya operatörerna uppfyller sina löften. Ett bra betyg på de nya telebolagen menar Katarina Kempe. Adressen till hemsidan är www.pts.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista