Kanslichefen i Skinnskatteberg avgick plötsligt idag

Skinnskattebergs kommuns kanslichef Carina Sandor lämnade idag sitt jobb med omedelbar verkan, efter en schism med kommunledningen. Oppositionen är upprörd.

Idag lämnade Skinnskattebergs kommuns kanslichef Carina Sandor sitt jobb med omedelbar verkan. Hon hade sagt upp sig, men skulle inte sluta förrän i mitten av juli.

Men efter en schism med socialdemokraterna i kommunledningen tvingades hon iväg redan idag, och det upprör oppositionen.

Carina Sandor har jobbat som chef för det kommunala kansliet i Skinnskatteberg i fem år. Men när den nya organisationen skulle sättas på fötter yrkade socialdemokraterna att tjänsten som kommunchef - ett snäpp högre än den nuvarande kanslichefsrollen - skulle utannonseras, medan övriga förvaltningschefsuppdrag kunde den nuvarande barn- och utbildningschefen välja fritt.

Detta har upprört oppositionen, som försäkrat Sandor sitt stöd. Hennes arbetsinsatser har applåderats och lovordats till och med i kommunfullmäktige.

Men idag fick hon gå, något som vänsterpartisten Inger Griberg ifrågasätter.

- Eftersom Carina Sandor anställts av kommunstyrelsen måste det också vara där som ett beslut att förkorta uppsägningstiden så dramatiskt tas, och vi har aldrig kallats till något möte, säger Inger Griberg till P4 Västmanland.

Hon anser att majoritetspartiet, socialdemokraterna, handlat odemokratiskt.

- Jag ifrågasätter deras människosyn, deras kommunala ansvar. Jag tycker bara det är ett tecken på deras egen inre splittring, säger Inger Griberg.

Carina Sandor själv avböjer att kommentera sin hastiga avgång idag.

Det socialdemokratiska kommunalrådet Måna Mattson säger till P4 Västmanland att det hastiga uppbrottet var en överenskommelse med Carina Sandors fackliga organisation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista