VSK:s nye tränare: "I’m not a miracle man"

Richard Money, ny huvudtränare i Västerås SK, säger att laget nu måste börja vinna matcher. Men han utlovar inga mirakel...

AIK:s förre tränare Richard Money blir ny huvudtränare i Västerås SK, i första hand året ut.

Money säger till P4 Västmanland att det första laget nu måste göra är att börja vinna matcher och få stabilitet i laget, och försöka ta sig så långt upp som möjligt i tabellen.

På frågan om hur det ska gå till, svarar Richard Money ungefär att han inte kan trolla, men att det gäller att jobba hårt:

- We’re just going to work hard, as we normally do. I’m not a miracle man!

Birger Jonsson, ordförande i VSK Fotboll, tror att Richard Money blir bra som ny tränare. Jonsson pekar främst på Moneys långa erfarenhet, både som tränare och som spelare.

Jonsson är också mycket nöjd med förvärvet av den 19-årige försvarsspelaren Christian Söderberg från Helsingborgs IF, som också presenterades idag.

Richard Money var huvudtränare i AIK under perioden januari 2003 till april 2004, då han sparkades p g a för dåliga resultat.

Dessförinnan var han huvudtränare för bl a Manchester City och Coventry City i engelska Premier League och Div 1.

Som spelare har Money representerat Liverpool, Luton, Fulham och Portsmouth. Han var med och vann European Champions Winners Medal för Liverpool.

Richard Money, som är 48 år, kommer nu att bosätta sig i Västerås.

Per Gidlund återgår till att bli assisterande tränare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista