Bandy

Jonas Nilsson sänkte Villa

3:32 min

VSK besegrade tabelltvåan Villa/Lidköping med 9-7 och stor matchvinnare blev Jonas Nilsson som satte sex fullträffar.

Precis som ifjol då VSK och Villa/Lidköping möttes i ABB Arena så blev det ett målkalas. Och precis som ifjol så var det VSK vann.

Redan på uppvärmningen blev det dramatiskt då Villas libero Martin Johansson och Johan Andersson kolliderade så illa att den förstnämnde inte kunde spela matchen, samtidigt som landslagsspelaren Johan Andersson fick lov att sy tolv stygn och fick en rejäl blåtira, men klarade av genomföra matchen.

VSK fick en bra start på en mycket öppen match då Jonas Nilsson gjorde 1-0 redan efter fyra minuter.

Spelet svängde verkligen fram och tillbaka och det kändes som det blev målchanser i varje anfall ett tag under den första halvleken.

Efter en halvtimme var det gästerna som tagit kommandot i matchen och ledde med 4-2 innan VSK kom igång i slutet av den första halvleken och med tre raka mål ledde Västerås i paus.

I den andra halvleken fortsatte VSK det flyt som de hittade i slutet av första och gick ifrån till 7-4 efter två raka mål av Jonas Nilsson.

Men Villa gav inte upp utan fick återigen fart på anfallsspelet, men då ansiktskadade Johan Andersson reducerade till 7-8 valde VSK att ta en timeout vilket gjorde att Villa tappade farten i offensiven.

VSK fick mer kontroll på försvarsspelet och när Michael Carlsson i misstänkt offsideläge satte 9-7 orkade inte Villa komma tillbaka.

Segern för VSK gör att de gick upp på samma poäng som Villa och det är riktigt jämnt i elitseriens toppskikt.


Västerås-Villa-Lidköping 9-7 (5-4)
Västerås: Jonas Nilsson 6, Michael Carlsson 2, Tobias Holmberg.
Villa-Lidköping: Klas Nordström 2, David Karlsson, Daniel Andersson, Pär Fahlén, Jesper Bryngelson, Johan Andersson.
Publik: 1 528.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista