Så här såg det ut på E 18 utanför Enköping igår. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Snön orsakar trafikproblem

Snö, halka och blåst ställer till det på Västmanlands vägar. Det har varit många avåkningar under natten och morgonen, och det är fortsatt mycket besvärligt i trafiken med blåst, drivbildning och ishalka.

Strax före klockan nio nu på morgonen inträffade en singelolycka på E20 mellan Kungsör och Arboga. Det är en personbil som har kört in i vajerräcket. Räddningsresurser och polis är på väg till platsen. 

Tidigare i morse körde en lastbil av vägen, på E18/E20 utanför Arboga, i höjd med trafikplats Sätra. Lastbilen hamnade till hälften i diket, till hälften kvar på vägen, men chauffören klarade sig utan skador. 

Bärgningsarbetet pågår fortfarande, och trafiken är periodvis avstängd. Enligt polisen är det mycket halt på olycksplatsen. 

Det har varit mer problem på E 18 västerut. Strax före klockan åtta inträffade ytterligare två olyckor där, längre västerut utanför Arboga.En personbil hamnade i mitträcket, och en lastbil körde i diket.

I går kväll inträffade en singelolycka på länsväg 726 i Ransta. Två personer satt i bilen, en av dem fördes med ambulans till akuten i Västerås, men enligt polisen ska det inte handla om några allvarligare skador. 

På E18 närmare Västerås snurrade en personbil runt på E18, i höjd med Råby rastplats där det var mycket halt. Det blev mindre skador på staketet, men inga personskador. 

Också på E 18 utanför Hallstahammar var det blixthalka igår kväll. Två bilar körde av E18 och hamnade i diket mellan Eriksberg och trafikplats Västjädra, men ingen skadades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".