Stora problem med halka på vägarna

Under morgonen och eftermiddagen inträffade ett 20-tal trafikolyckor i länet på grund av det hala väglaget. Polisen uppmanar trafikanterna att ta det försiktigt på vägarna.

Vid 14-tiden hade totalt 17 olyckor med olika dignitet inrapporterats.

Bland annat körde en bil in i ett vajerräcke på E20 i höjd med Torpa-avfarten och blev hängande på räcket. Fem personer fanns i bilen, men inga rapporterades skadade. Trafiken på E20 stängdes av i samband med räddningsarbetet.

Dessutom körde en lastibil av vägen på E18 vid avfarten mot Eskilstuna i riktning mot Köping. Olyckan inträffade vid 11-tiden.

Trafiken fick ledas om, det gick mycket trögt och trafikanter uppmanades att ta det försiktigt då det var mycket halt på vägarna. Inga personskador har dock kommit till polisens kännedom.

Dessutom voltade en bil med flera personer vid halv ett-tiden och hamnade på taket på E18 fem kilometer väster om Sörstafors i höjd med Hallstahammar.

Ingen person skadades dock allvarligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".