Boende hos Sidenbo kan tvingas flytta

1:38 min

Efter flera veckor med strypt vattentillförsel och dålig värme i fastighetsägaren Sidenbos hyreslägenheter i Kärrgruvan, kallar Norbergs kommun hyresgästerna till krismöte ikväll. Anna-Maria Wallenius, som bor med sin familj i en av Sidenbos fastigheter i Kärrgruvan, är uppgiven.

– Det känns ju väldigt osäkert. Det är väldigt jobbigt att bo så här, när man inte vet om det finns värme i morgon, säger Anna-Maria Wallenius, en av hyresgästerna i Sidenbos fastigheter i Kärrgruvan. 

– Som det ser ut nu kommer nog de flesta som bor här att lämna kommunen. Vi pratar om ganska stora barnfamiljer och kommunen har faktiskt inga lägenheter att erbjuda,  

Anna-Maria Wallenius tror inte att det finns någon lösning på situationen. 

– Politikerna litar på att vi som boende kan lösa vår situation, men många av oss kan inte det. 

Sitter ni fast eller ger ni upp och flyttar härifrån? Vad tänker du? 

– Det kan jag se - nu ger vi upp och flyttar här ifrån. Men vart ska man flytta någonstans? Vi har ju ändå arbeten. Det finns ingenstans att ta vägen. Det finns inga lägenheter. Vi har familjer här som har nio barn, och det enda som finns ledigt i Norberg idag är tvårummare. 

– Det innebär för kommunen att en ganska stor andel av deras invånare att flytta härifrån, säger Anna-Maria Wallenius, hyresgäst hos Sidenbo.

Kommunens möte med hyresgästerna äger rum i  Kärrgruvans skola ikväll, kl 18:30.

Tidigare rapportering om Sidenbos fastigheter:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista