Usel arbetsmiljö på kirurgen

Det står verkligt illa till med arbetsmiljön på kirurgen på Centrallasarettet i Västerås. Det framgår av Arbetsmiljöverkets rapport, efter den stora inspektion man gjort av kirurgdivisionen.

Arbetsmiljöverket slår fast att arbetssituationen är mycket ansträngd och att arbetsmiljön uppvisar omfattande brister.

Personalen - från undersköterskor till klinikchefer - berättar om stor arbetsmängd, höga krav, ständiga avbrott och permanent tidspress.

Enligt personalen har man bristande kontroll över patienterna och man är rädd att göra felbehandlingar.

Dessutom är vårdsalarna trånga och intensiven oftast fullbelagd.

Personalen på kirurgen berättar också att platsbristen gör att patienter med stort vårdbehov förs över till andra avdelningar, som ofta saknar möjlighet att ta hand om dem på bästa sätt. Det gör att patienterna ibland återinsjuknar.

Det här är bara en del av vad som skrivs i Arbetsmiljöverkets inspektionsmeddelande om kirurgdivisionen på Centrallasarettet i Västerås.

Nu uppmanas Landstinget Västmanland att senast den 28 februari 2011 redovisa vad man gjort för att förbättra arbetsmiljön på kirurgdivisionen.

Mer om arbetsmiljön på kirurgen kommer senare under dagen i P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista