1 av 2
Ian Mattsson och Daniel Backlund vid omklädningsrummet som håller på att byggas. Foto: Kennet Lindquist/SR Västmanland.
2 av 2
Erik Mark, Rotary i Kolbäck.

Grusplan i Herrskogen rustas upp

1:38 min

Två skolpojkar tröttnade på att inte ha ett ställe att spela hockey på och bestämde sig för att försöka rusta upp en allmän grusplan i Herrskogen i Hallstahammars kommun.

– Grusplanen i Herrskogen har funnits jämt men används bara på vintern när våra föräldrar spolar den så att vi kan åka skridskor där, berättar Ian Mattsson och en av de unga initiativtagarna till upprustningen.

Tillsammans med kompisen Daniel Backlund startade han en namninsamlingslista och knackade dörr hos grannarna i Herrskogen. Listan med namn gav Ian och Daniel till kommunen som också äger marken kring planen.

Ryktet om pojkarnas namninsamlingsaktion spred sig och Erik Mark, boende i Herrskogen och aktiv i det lokala föreningslivet blev intresserad av att hjälpa till. Han tog med sig förslaget till Kolbäcks Rotaryklubb där man beslutade att skänka 5000 kronor till upprustningen. Ganska snart ville flera hjälpa till. Nu har olika fria företagare, engagerade föräldrar och andra föreningar har bidragit på olika sätt.

Helgen den 20-21 november möttes engagerade ungdomar och vuxna upp vid grusplanen och påbörjade upprustningen. Bland annat började ett nytt omklädningsrum att byggas. I vår kommer förhoppningsvis grusplanen att bli asfalterad. Men för att asfalteringen ska bli av behövs ett bidrag från kommunen.

– Vi för samtal med kommunen nu och tror vi kan komma fram till en lösning med hur mycket de kan bidra med, berättar Erik Mark som ser framemot att göra grusplanen till en social träffpunkt för alla boende i Herrskogen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista